Priser

Marianne Mortensen har modtaget et hav af hædersbevisninger, blandt andre:

Bikubens talentpris ”Det gule kort”, Ole Haslunds kunstnerfond, Poul Reumerts mindelegat, Spiesfonden, Peter Kjærs mindelegat, Difko-prisen,Ingeborg Brams´æreslegat og Reumertprisen 2006, Sam Besekows rejselegat, Else Frederiksens fonds legat, Axel Lind Fondens kulturpris.

”Det er en enig bestyrelse, der i dag hylder dig som én af de sjældne få, hvis arbejdsindsats i allerhøjeste grad bringer dig i familie med den store mester, Poul Reumert. Også han var utrættelig i sin søgen.”

Sagt af Erik Mørk ved overrækkelsen af Poul Reumerts legat 1992

”Du er en spændende skuespillerinde, der rækker vidt og som vil nå langt. Når vedtægterne derfor siger, at legatet tildeles for en særlig fremragende præstation, så må jeg sige, at i dit tilfælde tildeles det for en lang række af fremragende præstationer i forvisningen om, at du fremover vil give os mange dejlige oplevelser.”

sagt af Bent Mejding ved overrækkelsen af Peter Kjærs mindelegat

”Marianne Mortensen fyldte rollen (Gerda Brandes) med stram og bitter lidenskab parret med skrapt, klogt og illusionsløst blik for verdens uretfærdigheder, der fik hendes præstation til at stå tilbage på nethinden efter tæppefald.”

Reumertpriskomiteen