Underholdning

Marianne Mortensen tilbyder koncerter af forskellig art, – alene eller sammen med Michael Vesterskov. Det er rytmisk viserock med udgangspunkt i Michaels og Mariannes 3 CD’er, det er musicalkoncert med 1-2 musikere, julekoncerten “Til glæden”, “En eventyrlig aften” med H.C.Andersen tekster, Holger Drachmann og Kærligheden … se mere nedenfor.

DANSK VISEROCK ANNO 2018

Koncert med Marianne Mortensen og Michael Vesterskov med sange fra deres 2 CD’er.
Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har efterhånden stået på scenen i mange år. De har gjort det hver for sig, med forskellige projekter, som skuespiller og musiker, og mange steder rundt om i landet. I 2005 fandt de sammen musikalsk med CD’en ”Du & jeg & månen”, og på den seneste CD ”Grib mig”, er Michaels rock og Mariannes viser smeltet endnu mere sammen i et fælles musikalsk udtryk.

Tekstligt kommenterer de på livet og hverdagen, så man forstår det. Det er ærligt, råt og skrøbeligt, men bliver aldrig banalt.

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov giver koncerter solo eller sammen med nogle af landet mest talentfulde og prisbelønnede musikere:
• Simon Toldam på keyboard har vundet et hav af priser og er udråbt til at være en af Skandinaviens mest spændende og roste musikere i den nuværende generation.
• Stephan Sieben på guitar, der har sørget for at det musikalske fællesskab også har anerkendelse fra Danish Music Awards med i bagagen.
• Klaus Nørgaard på bas har været bosat flere år i både Berlin og New York, og spillet med internationale navne der, og herhjemme med navne som Billie Koppel, Søren Dahl Quartet, Marilyn Mazur og Oscar Gudjonsson. En sjælden bassist, der tør og evner det enkle spil.
• Knut Finsrud på trommer har de sidste 11 år været aktiv på den europæiske musikscene, og har medvirket på projekter, hvor han har improviseret på alt fra sten, vand, møbler og gamle bilvrag, til mere traditionelle studie/live jobs i Europa, USA, og Canada. Spiller bl.a. med Kira Skov.

(Se www.duogjegogmaanen.nu )

MUSICALKONCERT

Med udgangspunkt i de over 20 musicals Marianne Mortensen har medvirket i- langt de fleste som hovedrollen- er der samlet en buket af de allerbedste.Her er lagt op til en underholdende koncert med sange fra klassiske musicals som Cabaret, My fair lady, Sound of music, Cyrano og mange flere.

Varighed: 2×45.minutter -eller efter ønske.

EN ANDERLEDES JULEKONCERT MED NOGET PÅ HJERTE.

med Marianne Mortensen, Michael Vesterskov, Michala Østergaard- Nielsen (Klaver og percussion) og Henriette Groth ( klaver, bratsch og klarinet)
Med Astrid Lindgrens udgave af juleevangeliet som afsæt, over nyskrevne julesange og salmer af blandt andre Bent Fabricius- Bjerre, Hans Dal, Alberte Vinding ,Elisabeth Gjerluff Nielsen, Johannes Møllehave, Steen Kaalø ,Lisbeth Smedegård Andersen og Michael Vesterskov selv, til klassiske sange og salmer som ”Det kimer nu til julefest”, ”Mary´s boychild”, ”Glade jul” og ”Dejlig er jorden” er det vores ønske at minde om, at ”mørket er lyst nok” og en forudsætning for lyset – for glæden.

Varighed: 2×45 – eller 1×70 min.

EN EVENTYRLIG AFTEN

Glimt af H.C.Andersens liv fortalt gennem sange, digte, historier, breve, dagbogsuddrag og eventyr.
H.C. Andersen var en sand mester! Der var ikke det han så – og som andre overså – han ikke kunne skrive et eventyr om; en stoppenål, en flaskehals, en skarnbasse, et nedbrændt lys, naturen og mennesker. Han så ”tværs igennem den menneskelige fernis, der gør et menneske kendeligt.” ”Jeg er som vand – alt afspejler sig i mig – alt bevæger mig.”
Historien, ”Hun duede ikke”, har en direkte parallel til H.C. Andersens mor og det miljø, han kom fra. Med dén starter Marianne Mortensen den eventyrlige aften og slutter den med ”En digters sidste sang” og ”Livet er det dejligste eventyr”.
Varighed: 2×45 minutter.

HOLGER DRACHMANN OG KÆRLIGHEDEN

– fortalt gennem sange, digte, prosa og anekdoter.

Som ganske ung var Marianne Mortensen medlem af Drachmannklubben i Skagen, som via sommerarrangementer i Drachmanns hus var med til at vedligeholde huset ”Villa Pax”. Sammen med en veninde sang hun i flere år Drachmanns vidunderlige tekster sat i musik af samtidens komponister. Det endte i 1981 med lp’en ”Sommerdrømme”, som siden er blevet genudgivet på cd i 2000. I den anledning kom Drachmann ind i Marianne Mortensens liv igen – nu med fornyet kraft og med langt større forståelse for de dybder, Drachmanns tekster rummer.
I dette program tager Marianne Mortensen udgangspunkt i den passionerede Drachmann og de kvinder , der tydeligst har præget hans liv og hans digtning.
Varighed 2×40 minutter.
Desuden programmer sammensat efter årstid, sted og anledning med en eller flere musikere…