DET GODE- OG ONDE- MENNESKE

I over 40 år har Marianne Mortensen stået på scenen med et hav af store bærende roller. I dette foredrag fortæller hun om livet på de skrå brædder, hvad der førte pigen fra Skagen ind i teatrets verden, om at spille alt fra nonne til ondskabfuld nanny, det gode menneske og en sand satan. En hudløs ærlig fortælling som folder sig ud til at handle om meget mere end Marianne Mortensen og hendes karriere;- en fortælling med udgangspunkt i rollerne- om det at være menneske- på godt og ondt.

Foredraget laves også som et musikalsk foredrag, hvor fortællingerne bliver suppleret med sange. Med klaverakkompagnement.


1×70 minutter – gerne med efterfølgende snak.

Den enfoldige

– et foredrag om Kierkegaards og Grundtvigs indflydelse.

Sammen med en lang række andre fremtrædende personligheder blev Marianne Mortensen opfordret til at holde et foredrag om Kierkegaard og Grundtvig som nutidige kilder til inspiration i anledning af, at Kierkegaard Forskningscenteret flyttede ind i Vartov og dermed kom under samme tag som Grundtvig Akademiet. Foredragsrækken, som indledtes af Anders Fogh Rasmussen, blev kaldt, ”Alle mine kilder”.

alleminekilderForedragene er udkommet i bogform fra forlaget Vartov, og her skriver Marianne Mortensen blandt andet:
”Jeg gør mig i dette foredrag ikke klog på de to herrer, for jeg er jo kun en ”halv-studeret røver”, men tager i stedet udgangspunkt i mig selv og håber, at det i sidste ende vil folde sig ud til noget større, alment væsentligt, som ikke handler om mig – mit ego – men om det fundamentale i tilværelsen, nemlig kærligheden, som aldrig forandres, aldrig forgår og ingen modsigelser rummer.”

”Dit bidrag til Alle mine kilder er noget af det bedste – simpelthen!”
Suzanne Brøgger